Andělský perník

Nadýchaný perník je oblíbeným dezertem během vánočních svátků. Tento recept na nadýchaný perník vám ukáže, jak si připravit lehký a vzdušný perník s výraznou vůní a chutí klasických koření. Perník je vyroben z kvalitních ingrediencí, jako je med, mouka a vejce, které mu dodávají šťavnatost a chuť. Tento perník bude skvělým doplňkem k čaji či kávě, ale také se hodí jako dárek pro vaše blízké. V tomto receptu vám ukážeme, jak snadno připravit nadýchaný perník, který vám rozhodně zlepší náladu a přinese vánoční atmosféru do vašeho domova.

Ingredience (20 x porce)

Na ozdobu

Postup přípravy

  1. V jedné míse si smícháme všechny sypké suroviny, do druhé mísy dáme tekuté suroviny, které rozšleháme a poté vmícháme do sypkých surovin.
  2. Na plech položíme pečicí papír, vylijeme na něj těsto a pečeme 30-40 minut ve středně vyhřáté troubě.
  3. Po upečení a vychladnutí perník potřeme marmeládou a potom dozdobíme čokoládovou polevou. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 250.15 kcal | Protein: 3.54 g | Sacharidy: 34.27 g | z toho cukr: 18.68 g | Tuk: 14.22 g | z toho nas. MK: 3.65 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3799-andelsky-pernik