Tagliatelle s krevetami a zeleninou jsou lahodným obědem nebo večeří, které se rychle připraví a potěší vaše chuťové buňky.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou si uvaříme těstoviny podle instrukcí na obalu tak, aby byly al dente. Následně je scedíme. Zároveň s těstovinami si uvaříme i brokolici (samozřejmě v jiném hrnci).
Oloupané krevety okořeníme solí a pepřem a dáme prozatím stranou.
Ve velké pánvi si na středním plameni rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme česnek a oregano. Za stálého míchání vše restujeme, až se česnek rozvoní.
Do pánve přidáme krevety a za občasného míchání je restujeme asi 2-3 minuty, až zrůžoví. Krevety si vyjmeme z pánve a necháme stranou.
Na pánev si dáme trochu olivového oleje a na něm začneme restovat rajčata, přidáme uvařenou brokolici a dál restujeme. Nakonec přidáme krevety a za další minutu těstoviny.
Podáváme posypané parmazánem. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 653.72 kcal |
Protein: 22.72 g |
Sacharidy: 98.08 g |
z toho cukr: 8.04 g |
Tuk: 17.40 g |
z toho nas. MK: 9.50 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3794-tagliatelle-s-krevetami-a-zeleninou