Pečený "smažák"

Smažák! Kdo by ho nemiloval? A tuhle lehčí, pečenou verzi s mozzarellou si určitě zamilujete také – a pro úplné odlehčení můžete místo klasické použít light a místo obyčejné mouky zvolit špaldovou.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Mozzarellu si nakrájíme na 3 přibližně stejné plátky a vysušíme je papírovým ubrouskem, abychom se zbavili přebytečné vody.
  2. Jednotlivé plátky obalíme v mouce, následně v osoleném rozkvedlaném vejci a nakonec v kukuřičných lupíncích.
  3. Obalené kousky necháme cca 30 minut v mrazáku, aby při pečení tolik nevytekly.
  4. Poté pečeme při 180°C asi 10 minut – kontrolujeme, zda mozzarella moc neteče nebo se nám nepřipalují lupínky.
  5. Nejlépe chutná s vařeným bramborem a domácí tatarkou či majonézou. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 423.84 kcal | Protein: 40.21 g | Sacharidy: 6.40 g | z toho cukr: 1.71 g | Tuk: 25.59 g | z toho nas. MK: 14.96 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3792-peceny-smazak