Smažák! Kdo by ho nemiloval? A tuhle lehčí, pečenou verzi s mozzarellou si určitě zamilujete také – a pro úplné odlehčení můžete místo klasické použít light a místo obyčejné mouky zvolit špaldovou.
Ingredience (1 x porce)
Postup přípravy
Mozzarellu si nakrájíme na 3 přibližně stejné plátky a vysušíme je papírovým ubrouskem, abychom se zbavili přebytečné vody.
Jednotlivé plátky obalíme v mouce, následně v osoleném rozkvedlaném vejci a nakonec v kukuřičných lupíncích.
Obalené kousky necháme cca 30 minut v mrazáku, aby při pečení tolik nevytekly.
Poté pečeme při 180°C asi 10 minut – kontrolujeme, zda mozzarella moc neteče nebo se nám nepřipalují lupínky.
Nejlépe chutná s vařeným bramborem a domácí tatarkou či majonézou. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 423.84 kcal |
Protein: 40.21 g |
Sacharidy: 6.40 g |
z toho cukr: 1.71 g |
Tuk: 25.59 g |
z toho nas. MK: 14.96 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3792-peceny-smazak