Jogurtovo-česneková majonéza
Není nad domácí majonézu – tuto nejlépe využijete k masu a bramborám či jako dip k zeleninové svačince.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Smícháme jogurt s hořčicí.
- Pomalu přidáváme olej, až majonéza zhoustne tak, jak potřebujeme.
- Následně přidáme prolisovaný česnek a kečup.
- Znovu promícháme a dle potřeby dochutíme solí.
- Nakonec přidáme čerstvou bazalku (primárně pro ozdobu ale zároveň dodá majonéze ještě takový šmrnc:-)).
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 63.47 kcal |
Protein: 1.64 g |
Sacharidy: 3.37 g |
z toho cukr: 2.19 g |
Tuk: 4.93 g |
z toho nas. MK: 1.25 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3791-jogurtovo-cesnekova-majoneza