Jogurtovo-česneková majonéza

Není nad domácí majonézu – tuto nejlépe využijete k masu a bramborám či jako dip k zeleninové svačince.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Smícháme jogurt s hořčicí.
  2. Pomalu přidáváme olej, až majonéza zhoustne tak, jak potřebujeme.
  3. Následně přidáme prolisovaný česnek a kečup.
  4. Znovu promícháme a dle potřeby dochutíme solí.
  5. Nakonec přidáme čerstvou bazalku (primárně pro ozdobu ale zároveň dodá majonéze ještě takový šmrnc:-)).

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 63.47 kcal | Protein: 1.64 g | Sacharidy: 3.37 g | z toho cukr: 2.19 g | Tuk: 4.93 g | z toho nas. MK: 1.25 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3791-jogurtovo-cesnekova-majoneza