Cizrnová polévka

Jemná smetanová polévka, která vás zasytí. Můžeme podávat s opečeným chlebem a čerstvou řeřichou.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci si rozehřejeme olej a zpěníme na něm na kousky nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme nakrájený česnek, kmín a vsypeme předem uvařenou cizrnu. Krátce opražíme, zalijeme vodou zhruba 1,2 litru.
  3. Vložíme bujón, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut.
  4. Poté odstavíme z plotny a tyčovým mixérem rozmixujeme. Přilijeme smetanu na zjemnění a podle chuti dochutíme.
  5. Podáváme s opečeným chlebem a čerstvou řeřichou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 520.93 kcal | Protein: 22.32 g | Sacharidy: 55.50 g | z toho cukr: 14.01 g | Tuk: 18.94 g | z toho nas. MK: 5.43 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3790-cizrnova-polevka