Cizrnová polévka
Jemná smetanová polévka, která vás zasytí. Můžeme podávat s opečeným chlebem a čerstvou řeřichou.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- V hrnci si rozehřejeme olej a zpěníme na něm na kousky nakrájenou cibuli.
- Přidáme nakrájený česnek, kmín a vsypeme předem uvařenou cizrnu. Krátce opražíme, zalijeme vodou zhruba 1,2 litru.
- Vložíme bujón, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut.
- Poté odstavíme z plotny a tyčovým mixérem rozmixujeme. Přilijeme smetanu na zjemnění a podle chuti dochutíme.
- Podáváme s opečeným chlebem a čerstvou řeřichou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 520.93 kcal |
Protein: 22.32 g |
Sacharidy: 55.50 g |
z toho cukr: 14.01 g |
Tuk: 18.94 g |
z toho nas. MK: 5.43 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3790-cizrnova-polevka