Rychlé vepřové na smetaně

Oblíbenou omáčku ke kuřeti na paprice můžete podávat i s libovým vepřovým masem. Pokud si pomůžete varem v tlakovém hrnci, budete mít rychle hotovo. Vepřové na smetaně se hodí ke knedlíkům i těstovinám, u nás připravujeme na velké rodinné oslavy.

Ingredience (12 x porce)

Postup přípravy

  1. Vepřovou kýtu nakrájíme na tenké plátky a z obou stran osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřeje část sádla a z obou stran maso postupně orestujeme. Restované plátky odkládáme stranou.
  2. Mezitím rozehřejeme v tlakovém hrnci další část sádla a restujeme na kostičky nakrájenou cibulku zasypanou 4 lžícemi papriky. Zalijeme vývarem (používám zavařený a připravený předem) a vložíme plátky masa.
  3. Přidáme sůl, pepř, celý pepř, nové koření a bobkový list. Dolijeme vodou tak, aby maso bylo téměř celé ponořené.
  4. Vaříme pod tlakem 40 minut. Scedíme. Vývar dáme stranou a plátky masa také.
  5. Na sádle připravíme jíšku z mouky, zaprášíme paprikou. Zalijeme mlékem na hustou kaši. Postupně rozředíme vývarem, než získáme požadovanou hustotu. Dochutíme solí a pepřem. Vypneme a vmícháme zakysanou smetanu.
  6. Do omáčky vrátíme plátky masa a jen krátce prohřejeme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 329.35 kcal | Protein: 29.44 g | Sacharidy: 7.45 g | z toho cukr: 3.32 g | Tuk: 20.06 g | z toho nas. MK: 8.03 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3788-rychle-veprove-na-smetane