Domácí mrkvové sušenky

Rychle připravené domácí sušenky, ve kterých je najemno nastrouhaná mrkev. Přidejte mouku na podsypání podle potřeby, záleží na kvalitě másla i na obsahu vody v mrkvi. Máslo na přípravu si dejte na chvíli nahřát do mikrovlnné trouby.

Ingredience (20 x porce)

Postup přípravy

  1. Mrkev očistěte a vložte do sekáčku na zeleninu nebo rozdrťte téměř na kaši tyčovým mixérem. Smíchejte mouku s práškem do pečiva. Máslo přidejte do těsta dokonale měkké.
  2. Vše smíchejte a vypracujte ručně na vále. Dejte na 15 minut do lednice odpočívat.
  3. Těsto rozdělte na dvě poloviny a vyválejte na šířku asi 3 mm. Vykrajujte sušenky a vkládejte na plech s pečícím papírem.
  4. Pečte na 180 °C asi 15 minut a nechejte vychladnout.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 120.12 kcal | Protein: 1.40 g | Sacharidy: 18.64 g | z toho cukr: 9.51 g | Tuk: 4.21 g | z toho nas. MK: 2.59 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3787-domaci-mrkvove-susenky