Krůtí prsa na kari s chřestem

Krůtí prsa jsou vynikající a zdravá volba pro hlavní chod, a pokud hledáte nový způsob, jak je připravit, zkuste tento recept. Kombinace křehkého chřestu s kořeněným kari a šťavnatými kousky krůtího masa je naprosto dokonalá.

Ingredience (4 x porce)

Příloha

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na nudličky a smícháme je se 2 lžičkami kari koření a 3 lžícemi oleje, necháme 20 minut marinovat.
  2. Na nepřilnavé pánvi si rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a necháme ji zesklovatět.
  3. Přidáme maso a orestujeme ho, aby se zatáhlo.
  4. Maso zalijeme smetanou, promícháme a na mírném ohni dusíme, až je maso měkké.
  5. Mezitím si připravíme chřest – očistíme ho a zbavíme tuhých konců (cca dolní 2 až 3 cm). Pokud je to potřeba, tak v dolní třetině oloupeme škrabkou.
  6. Takto upravený chřest zabalíme ve střední části do slaniny. Zbylé části potřeme trochou oleje a osolíme.
  7. Nyní se vrátíme k masu – šťávu zahustíme instantní jíškou nebo bramborovým škrobem, který rozmícháme v malém množství vody. Maso podle chuti osolíme a opepříme.
  8. Připravený chřest grilujeme na středně rozehřátém grilu asi 10 minut do změknutí. Poté ihned podáváme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 850.72 kcal | Protein: 61.40 g | Sacharidy: 12.75 g | z toho cukr: 9.40 g | Tuk: 59.47 g | z toho nas. MK: 24.75 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3782-kruti-prsa-na-kari-s-chrestem