Sekaná s ovesnými vločkami

Výborná sekaná, která je připravena bez vajec. Je provoněná paprikou, majoránkou a česnekem. Kdo má rád ostřejší, může přidat špetku chilli. Pozor na množství česneku, záleží, jestli použijete český nebo čínský česnek. Pro výraznější vůni můžete přidat do pekáče kůži z uzeného masa nebo uzeného špeku.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Předem si připravte ovesné vločky zalité mlékem, nechejte je alespoň 3 hodiny v mléku.
  2. Chutná sekaná začíná výběrem kvalitního masa, nejlepší sekanou připravíte z doma pomletého čerstvého masa. Maso pomelte v mlýnku a připravte si na kostičky nakrájený špek. Ten na nízkou teplotu rozehřejte, nechte mírně vychladnout a vmíchejte do mletého masa.
  3. Do masa přidejte na kostičky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a koření. Majoránku důkladně rozetřete v dlaních. Vše smíchejte a dejte na 20 minut do lednice.
  4. Poté přidejte ovesné vločky a strouhanku. Důkladně promíchejte a dejte na vál vysypaný strouhankou.
  5. Vytvarujte sekanou a obalte ji ve strouhance. Pečte na 160 °C asi 45 minut, poté přepněte na grilování s cirkulací vzduchu a dopečte do křupava. Pečte v pekáči s poklicí, mírně podlijte vodou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 186.57 kcal | Protein: 15.57 g | Sacharidy: 12.46 g | z toho cukr: 2.56 g | Tuk: 7.65 g | z toho nas. MK: 2.16 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3780-sekana-s-ovesnymi-vlockami