Vepřové karé na paprice z tlakového hrnce

Chutná rychlovka, která šetří čas a energii. Vaření v tlakovém hrnci je rychlé, pokud použijete multifunkční hrnec, můžete načasovat vaření na dobu večeře. Jako příloha se hodí rýže, bramborová kaše nebo hranolky.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Vepřovou kotletu nakrájíme na nudličky, v míse osolíme a opepříme. Obalíme v mouce smíchané se sladkou paprikou (2 lžíce).
  2. Důkladně orestujeme na sádle z obou stran. V tlakovém hrnci dáme restovat cibuli na sádlo, přidáme sladkou papriku (2 lžíce). Promícháme.
  3. Přidáme orestované vepřové nudličky, podlijeme vývarem, vsypeme kmín a dáme pod tlakové vaření asi na 30 až 40 minut.
  4. Přecedíme, oddělíme maso a vývar zahustíme hotovou jíškou. Smícháme s masem (bez cibule).

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 290.10 kcal | Protein: 35.29 g | Sacharidy: 4.95 g | z toho cukr: 1.55 g | Tuk: 14.17 g | z toho nas. MK: 5.09 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3778-veprove-kare-na-paprice-z-tlakoveho-hrnce