Výborný doma připravený perník, který má čokoládu jak uvnitř, tak na povrchu. Nejlépe se připravuje ve velkém pekáči nebo na menším plechu s vysokým okrajem, aby byl vysoký. Ozdobit můžete jen čokoládou na vaření nebo kombinací čokolády na vaření a bílé čokolády.
Ingredience (20 x porce)
Postup přípravy
V míse smícháme mouku, kakao, perníkové koření a prášek do pečiva.
V robotu vyšleháme vejce s cukrem a pomalu zašleháme olej a jogurt pokojové teploty.
Čokoládu (100 g) nasekáme na drobné kostičky. Smícháme směs mouky s těstem v robotu, opatrně vmícháme kousky čokolády, nejlépe vařechou.
Vlijeme do pekáče s pečícím papírem, rozhrneme od středu k okrajům a pečeme na 180 °C asi 30 až 40 minut.
Necháme vychladnout a zdobíme rozpuštěnou čokoládou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 281.41 kcal |
Protein: 4.24 g |
Sacharidy: 38.52 g |
z toho cukr: 22.30 g |
Tuk: 12.11 g |
z toho nas. MK: 3.67 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3770-pernik-s-jogurtem-a-kousky-cokolady