Perník s jogurtem a kousky čokolády

Výborný doma připravený perník, který má čokoládu jak uvnitř, tak na povrchu. Nejlépe se připravuje ve velkém pekáči nebo na menším plechu s vysokým okrajem, aby byl vysoký. Ozdobit můžete jen čokoládou na vaření nebo kombinací čokolády na vaření a bílé čokolády.

Ingredience (20 x porce)

Postup přípravy

  1. V míse smícháme mouku, kakao, perníkové koření a prášek do pečiva.
  2. V robotu vyšleháme vejce s cukrem a pomalu zašleháme olej a jogurt pokojové teploty.
  3. Čokoládu (100 g) nasekáme na drobné kostičky. Smícháme směs mouky s těstem v robotu, opatrně vmícháme kousky čokolády, nejlépe vařechou.
  4. Vlijeme do pekáče s pečícím papírem, rozhrneme od středu k okrajům a pečeme na 180 °C asi 30 až 40 minut.
  5. Necháme vychladnout a zdobíme rozpuštěnou čokoládou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 281.41 kcal | Protein: 4.24 g | Sacharidy: 38.52 g | z toho cukr: 22.30 g | Tuk: 12.11 g | z toho nas. MK: 3.67 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3770-pernik-s-jogurtem-a-kousky-cokolady