Kuřecí paštika se sušenými švestkami
Jemná kuřecí paštika s výraznou chutí po sušených švestkách. U nás doma velmi oblíbená při rodinných setkáních. Podáváme s čerstvým pečivem.
Ingredience (10 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Játra si opláchneme, očistíme, odblaníme a překrájíme na kousky.
- V hrnci si rozehřejeme kousek másla a zpěníme na něm na kousky nakrájenou cibuli, nakrájený česnek, tymián.
- Přidáme játra, orestujeme ze všech stran zhruba 5 minut. Přilijeme víno a vaříme do změknutí asi 15 minut.
- Odstavíme z plotny, osolíme, opepříme, přidáme paštikové koření a vložíme do mixéru.
- Přilijeme smetanu a zbytek změklého másla. Mixujeme do požadované konzistence.
- Švestky si nakrájíme na malé kousky a vsypeme do hotové paštiky.
- Přendáme do vymytých suchých sklenic, ozdobíme švestkami a zalijeme trochou rozpuštěného másla.
- Podáváme s čerstvým pečivem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 230.13 kcal |
Protein: 9.38 g |
Sacharidy: 11.98 g |
z toho cukr: 7.43 g |
Tuk: 14.62 g |
z toho nas. MK: 8.50 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3768-kureci-pastika-se-susenymi-svestkami