Kuřecí paštika se sušenými švestkami

Jemná kuřecí paštika s výraznou chutí po sušených švestkách. U nás doma velmi oblíbená při rodinných setkáních. Podáváme s čerstvým pečivem.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Játra si opláchneme, očistíme, odblaníme a překrájíme na kousky.
  2. V hrnci si rozehřejeme kousek másla a zpěníme na něm na kousky nakrájenou cibuli, nakrájený česnek, tymián.
  3. Přidáme játra, orestujeme ze všech stran zhruba 5 minut. Přilijeme víno a vaříme do změknutí asi 15 minut.
  4. Odstavíme z plotny, osolíme, opepříme, přidáme paštikové koření a vložíme do mixéru.
  5. Přilijeme smetanu a zbytek změklého másla. Mixujeme do požadované konzistence.
  6. Švestky si nakrájíme na malé kousky a vsypeme do hotové paštiky.
  7. Přendáme do vymytých suchých sklenic, ozdobíme švestkami a zalijeme trochou rozpuštěného másla.
  8. Podáváme s čerstvým pečivem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 230.13 kcal | Protein: 9.38 g | Sacharidy: 11.98 g | z toho cukr: 7.43 g | Tuk: 14.62 g | z toho nas. MK: 8.50 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3768-kureci-pastika-se-susenymi-svestkami