Sekaná z hovězího masa se zeleninou

Tato odlehčená verze sekané vám přijde k chuti i pokud držíte zdravou stravu a nebo přímo dietu, kdy chcete pár kilo shodit.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Rohlíky si nakrájíme na menší kostky, promícháme s bílým jogurtem a necháme asi půl hodiny nasáknout.
  2. Cibuli si nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli na něm opečeme tak, aby zesklovatěla. Necháme chvíli vystydnout.
  3. Šunku nakrájíme na kostičky.
  4. Mrkev omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubo. Mražený hrášek necháme chvíli povolit.
  5. Ve velké míse smícháme maso s připravenými rohlíky, přidáme hotovou cibuli, šunku a vejce. Osolíme, opepříme a prolisujeme česnek. Vše pořádně promícháme.
  6. Nakonec přidáme mrkev a hrášek a vše ještě jednou promícháme.
  7. Předehřejeme si troubu na 180 °C. Z připravené směsi vytvarujeme 2 nebo 3 šišky sekané a umístíme je na plech. Podlijeme vodou do výšky jednoho centimetru a pečeme po dobu jedné hodiny.
  8. Podáváme s pečenou či vařenou zeleninou (mrkev, květák, brokolice), vařenými brambory nebo bramborovou kaší.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 338.29 kcal | Protein: 30.48 g | Sacharidy: 6.29 g | z toho cukr: 3.92 g | Tuk: 9.88 g | z toho nas. MK: 3.27 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3764-sekana-z-hoveziho-masa-se-zeleninou