Velikonoční beránek
Pokud se chystáte na Velikonoce péct beránka, doporučuji vám tenhle jednoduchý recept. Nemusíte nic měřit, stačí jen hrnek.
Ingredience (10 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Vejce si rozšleháme s mlékem a olejem.
- Do mísy vsypeme mouku, vanilkový cukr, cukr, kypřící prášek, citronovou kůru, špetku soli.
- Tekutou směs vlijeme do suché a vypracujeme hladké těsto.
- Formu beránka si vymažeme a vysypeme moukou.
- Vlijeme těsto, přikryjeme vrchním dílem a vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečeme zhruba 45-50 minut.
- Upečeného beránka vyndáme z trouby, necháme vychladnout a poté opatrně vyklopíme.
- Můžeme pocukrovat, zdobit čokoládovou polevou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 356.26 kcal |
Protein: 5.67 g |
Sacharidy: 55.32 g |
z toho cukr: 31.35 g |
Tuk: 12.61 g |
z toho nas. MK: 2.07 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3761-velikonocni-beranek