Velikonoční beránek

Pokud se chystáte na Velikonoce péct beránka, doporučuji vám tenhle jednoduchý recept. Nemusíte nic měřit, stačí jen hrnek.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Vejce si rozšleháme s mlékem a olejem.
  2. Do mísy vsypeme mouku, vanilkový cukr, cukr, kypřící prášek, citronovou kůru, špetku soli.
  3. Tekutou směs vlijeme do suché a vypracujeme hladké těsto.
  4. Formu beránka si vymažeme a vysypeme moukou.
  5. Vlijeme těsto, přikryjeme vrchním dílem a vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečeme zhruba 45-50 minut.
  6. Upečeného beránka vyndáme z trouby, necháme vychladnout a poté opatrně vyklopíme.
  7. Můžeme pocukrovat, zdobit čokoládovou polevou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 356.26 kcal | Protein: 5.67 g | Sacharidy: 55.32 g | z toho cukr: 31.35 g | Tuk: 12.61 g | z toho nas. MK: 2.07 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3761-velikonocni-beranek