Bramborové langoše
Bramborové langoše můžete smažit, ale také připravovat bez tuku v troubě. Langoše jsou krásně křupavé.
Ingredience (8 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
Na langoše
-
-
-
Postup přípravy
- Brambory uvařené ve slupce necháme chvíli vychladnout, ještě teplé oloupeme a nastrouháme na jemno.
- Do vlažného mléka si rozdrobíme droždí, přidáme cukr a 2 lžíce mouky. Necháme na teplém místě vzejít kvásek asi 10 minut.
- Do větší mísy nasypeme mouku, přidáme kvásek, nastrouhané brambory, sůl. Těsto propracujeme rukama.
- Hotové těsto přikryjeme suchou, čistou utěrkou a necháme zhruba 1 hodinu kynout.
- Vykynuté těsto si rozdělíme na 8 stejných kousků. Vytvarujeme z nich placky tlusté asi 1 cm.
- V pánvi si rozehřejeme olej a smažíme z obou stran dozlatova. Necháme okapat na papírové utěrce.
- Langoše potřeme prolisovaným česnekem, posypeme strouhaným sýrem, ozdobíme kečupem a můžeme posypat trochou soli.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 374.80 kcal |
Protein: 16.41 g |
Sacharidy: 44.55 g |
z toho cukr: 3.47 g |
Tuk: 13.63 g |
z toho nas. MK: 7.61 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3760-bramborove-langose