Bramborové langoše

Bramborové langoše můžete smažit, ale také připravovat bez tuku v troubě. Langoše jsou krásně křupavé.

Ingredience (8 x porce)

Na langoše

Postup přípravy

  1. Brambory uvařené ve slupce necháme chvíli vychladnout, ještě teplé oloupeme a nastrouháme na jemno.
  2. Do vlažného mléka si rozdrobíme droždí, přidáme cukr a 2 lžíce mouky. Necháme na teplém místě vzejít kvásek asi 10 minut.
  3. Do větší mísy nasypeme mouku, přidáme kvásek, nastrouhané brambory, sůl. Těsto propracujeme rukama.
  4. Hotové těsto přikryjeme suchou, čistou utěrkou a necháme zhruba 1 hodinu kynout.
  5. Vykynuté těsto si rozdělíme na 8 stejných kousků. Vytvarujeme z nich placky tlusté asi 1 cm.
  6. V pánvi si rozehřejeme olej a smažíme z obou stran dozlatova. Necháme okapat na papírové utěrce.
  7. Langoše potřeme prolisovaným česnekem, posypeme strouhaným sýrem, ozdobíme kečupem a můžeme posypat trochou soli.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 374.80 kcal | Protein: 16.41 g | Sacharidy: 44.55 g | z toho cukr: 3.47 g | Tuk: 13.63 g | z toho nas. MK: 7.61 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3760-bramborove-langose