Pokud máte doma přerostlou cuketu, tímto receptem ji perfektně zužitkujete. Perník z cukety je nadýchaný, vláčný a jednoduchý na přípravu. S hruškami bude chuť ještě o něco zajímavější.
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
Cuketu si oloupeme a nahrubo nastrouháme.
Troubu předehřejeme na 180°C.
Vejce vymícháme s cukrem do pěny, mouku prosejeme spolu s kakaem a kypřicím práškem.
Do vaječné hmoty vmícháme jogurt, olej a po částech přisypáváme sypké smíchané ingredience. Nakonec přidáme cuketu.
Důkladně vše spojíme a vlijeme na vyšší plech vyložený pečicím papírem nebo vymazaný a moukou vysypaný.
Povrch urovnáme a poklademe nakrájenými hruškami. Pečeme 35 minut, propečenost zkoušíme špejlí.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 482.33 kcal |
Protein: 9.06 g |
Sacharidy: 64.72 g |
z toho cukr: 32.33 g |
Tuk: 20.81 g |
z toho nas. MK: 3.71 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3758-cuketovy-pernik-s-hruskami