Cuketový perník s hruškami

Pokud máte doma přerostlou cuketu, tímto receptem ji perfektně zužitkujete. Perník z cukety je nadýchaný, vláčný a jednoduchý na přípravu. S hruškami bude chuť ještě o něco zajímavější.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Cuketu si oloupeme a nahrubo nastrouháme.
  2. Troubu předehřejeme na 180°C.
  3. Vejce vymícháme s cukrem do pěny, mouku prosejeme spolu s kakaem a kypřicím práškem.
  4. Do vaječné hmoty vmícháme jogurt, olej a po částech přisypáváme sypké smíchané ingredience. Nakonec přidáme cuketu.
  5. Důkladně vše spojíme a vlijeme na vyšší plech vyložený pečicím papírem nebo vymazaný a moukou vysypaný.
  6. Povrch urovnáme a poklademe nakrájenými hruškami. Pečeme 35 minut, propečenost zkoušíme špejlí.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 482.33 kcal | Protein: 9.06 g | Sacharidy: 64.72 g | z toho cukr: 32.33 g | Tuk: 20.81 g | z toho nas. MK: 3.71 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3758-cuketovy-pernik-s-hruskami