Vepřové na smetaně z tlakového hrnce

Rychlá večeře, kterou můžete mít uvařenou na více dní dopředu. Hodí se ke knedlíkům, těstovinám i bramborové příloze. Jako obměnu stačí střídat přílohy. Připravíte v tlakovém nebo v multifunkčním hrnci, maso je měkké už za 30 minut.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Vepřové maso nakrájíme na kostičky a dáme restovat na cibuli se sádlem. Ochutíme kořením a prolisovaným česnekem. Jakmile se maso zatáhne, podlijeme do ¾ vodou a dáme dusit pod tlak.
  2. Ke konci dušení připravíme základ na omáčku. Rozehřejeme máslo, zasypeme moukou a necháme restovat dokud mouka nezrůžoví.
  3. Maso vyjmeme a scedíme, vývar necháme stranou.
  4. Do připraveného základu na jíšku vlijeme mléko a rozmícháme. Množství regulujte podle toho, kolik máte vývaru z masa. Hodně vývaru = hustá kaše a méně mléka.
  5. Jakmile je základ na omáčku hotový, vmícháme do kaše vývar a rozmícháme. Vrátíme maso, společně prohřejeme, a nakonec přiléváme smetanu. Se smetanou už nevaříme, jen zahřejeme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 343.19 kcal | Protein: 15.99 g | Sacharidy: 7.23 g | z toho cukr: 3.32 g | Tuk: 28.07 g | z toho nas. MK: 15.10 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3753-veprove-na-smetane-z-tlakoveho-hrnce