Rychlá večeře, kterou můžete mít uvařenou na více dní dopředu. Hodí se ke knedlíkům, těstovinám i bramborové příloze. Jako obměnu stačí střídat přílohy. Připravíte v tlakovém nebo v multifunkčním hrnci, maso je měkké už za 30 minut.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Vepřové maso nakrájíme na kostičky a dáme restovat na cibuli se sádlem. Ochutíme kořením a prolisovaným česnekem. Jakmile se maso zatáhne, podlijeme do ¾ vodou a dáme dusit pod tlak.
Ke konci dušení připravíme základ na omáčku. Rozehřejeme máslo, zasypeme moukou a necháme restovat dokud mouka nezrůžoví.
Maso vyjmeme a scedíme, vývar necháme stranou.
Do připraveného základu na jíšku vlijeme mléko a rozmícháme. Množství regulujte podle toho, kolik máte vývaru z masa. Hodně vývaru = hustá kaše a méně mléka.
Jakmile je základ na omáčku hotový, vmícháme do kaše vývar a rozmícháme. Vrátíme maso, společně prohřejeme, a nakonec přiléváme smetanu. Se smetanou už nevaříme, jen zahřejeme.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 343.19 kcal |
Protein: 15.99 g |
Sacharidy: 7.23 g |
z toho cukr: 3.32 g |
Tuk: 28.07 g |
z toho nas. MK: 15.10 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3753-veprove-na-smetane-z-tlakoveho-hrnce