Oblíbený retro dezert provoněný vanilkovým pudinkem a citronovou šťávou. Citronovou polevu můžete použít na celý dezert nebo jen na ozdobení. Pokud budete polevou zdobit, připravte menší množství.
Ingredience (15 x porce)
Poleva
Postup přípravy
Mouku smícháme s pudinkem a práškem do pečiva. Dáme stranou. Vejce ušleháme v mixéru s cukrem a postupně přidáváme ostatní ingredience.
Před strouháním kůry citron důkladně omyjeme.
Nakonec vmícháme směs mouky a vléváme do vymazané a vysypané velké dortové formy.
Pečeme na 170 °C asi 45 minut. Necháme vychladnout.
Polevu třeme asi 20 minut metličkou. Odlijte část na talířek a počkejte, zda tuhne. Pokud ne, znovu třete nebo přisypejte malé množství cukru. Záleží na velikosti vejce (bílku).
Polevou ozdobte vychladlý dezert. Pokud budete polévat, nejprve vyjměte z dortové formy, formu umyjte a znovu nasaďte. Teprve poté dezert polévejte a nechejte zatuhnout.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 238.87 kcal |
Protein: 3.78 g |
Sacharidy: 32.49 g |
z toho cukr: 18.70 g |
Tuk: 10.62 g |
z toho nas. MK: 1.66 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3752-babeta-s-citronovou-polevou