Babeta s citronovou polevou

Oblíbený retro dezert provoněný vanilkovým pudinkem a citronovou šťávou. Citronovou polevu můžete použít na celý dezert nebo jen na ozdobení. Pokud budete polevou zdobit, připravte menší množství.

Ingredience (15 x porce)

Poleva

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme s pudinkem a práškem do pečiva. Dáme stranou. Vejce ušleháme v mixéru s cukrem a postupně přidáváme ostatní ingredience.
  2. Před strouháním kůry citron důkladně omyjeme.
  3. Nakonec vmícháme směs mouky a vléváme do vymazané a vysypané velké dortové formy.
  4. Pečeme na 170 °C asi 45 minut. Necháme vychladnout.
  5. Polevu třeme asi 20 minut metličkou. Odlijte část na talířek a počkejte, zda tuhne. Pokud ne, znovu třete nebo přisypejte malé množství cukru. Záleží na velikosti vejce (bílku).
  6. Polevou ozdobte vychladlý dezert. Pokud budete polévat, nejprve vyjměte z dortové formy, formu umyjte a znovu nasaďte. Teprve poté dezert polévejte a nechejte zatuhnout.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 238.87 kcal | Protein: 3.78 g | Sacharidy: 32.49 g | z toho cukr: 18.70 g | Tuk: 10.62 g | z toho nas. MK: 1.66 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3752-babeta-s-citronovou-polevou