Na oleji osmahneme cibuli. Přidáme mleté maso, osolíme a dobře orestujeme. Stáhneme oheň a chvíli (asi 10 minut) pod poličkou podusíme ve vlastní šťávě, podle potřeby můžeme přidat vodu. Zalijeme vroucí vodou a necháme vařit na mírném ohni 60 minut.
Mezitím nachystáme zeleninu. Mrkev nakrájíme na kolečka, přibližně 1/2 cm. Kedlubnu nakrájíme na větší hranoly. Dáme stranou.
Zázvor nakrájíme na nudličky, koriandr nasekáme a cibulku nakrájíme na kolečka. Dáme stranou.
Až bude hotový vývar, přidáme kedlubnu s mrkví a uvaříme doměkka (cca 15 minut). Těstě před dokončením přidáme směs bylinek, dobře promícháme a podáváme.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 337.73 kcal |
Protein: 12.97 g |
Sacharidy: 4.00 g |
z toho cukr: 2.76 g |
Tuk: 29.33 g |
z toho nas. MK: 6.95 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/375-vietnamska-kedlubnova-polevka