Vietnamská kedlubnová polévka

Ingredience (5 x porce)

Postup přípravy

  1. Na oleji osmahneme cibuli. Přidáme mleté maso, osolíme a dobře orestujeme. Stáhneme oheň a chvíli (asi 10 minut) pod poličkou podusíme ve vlastní šťávě, podle potřeby můžeme přidat vodu. Zalijeme vroucí vodou a necháme vařit na mírném ohni 60 minut.
  2. Mezitím nachystáme zeleninu. Mrkev nakrájíme na kolečka, přibližně 1/2 cm. Kedlubnu nakrájíme na větší hranoly. Dáme stranou.
  3. Zázvor nakrájíme na nudličky, koriandr nasekáme a cibulku nakrájíme na kolečka. Dáme stranou.
  4. Až bude hotový vývar, přidáme kedlubnu s mrkví a uvaříme doměkka (cca 15 minut). Těstě před dokončením přidáme směs bylinek, dobře promícháme a podáváme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 337.73 kcal | Protein: 12.97 g | Sacharidy: 4.00 g | z toho cukr: 2.76 g | Tuk: 29.33 g | z toho nas. MK: 6.95 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/375-vietnamska-kedlubnova-polevka