Variant na slané šneky je nesčetně. Můžete do nich přidat prakticky cokoliv, co máte rádi. Moje nejoblíbenější verze je s BBQ omáčkou a čedarem.
Ingredience (20 x porce)
Postup přípravy
Rozbalíme si listové těsto tak, abychom ho měli kratší stranou na výšku. Potřeme BBQ omáčkou cca 5 cm od horního okraje.
Na omáčku položíme slaninu, na slaninu šunku a na šunku eidam. Následně na eidam nasypeme nastrouhaný čedar a začínáme od spodu motat. Pořádně utáhneme.
Následně krájíme na cca 1-1,5cm široké plátky. Ty pokládáme na plech vyložený pečicím papírem tak, aby ležely náplní nahoru.
Rozšleháme si vejce a šneky potíráme. Zasypeme troškou koření na grilovaný sýr a zasypeme zbytkem strouhaného čedaru.
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 10 minut a poté stáhneme na 130°C a pečeme, dokud nám šneci nezezlátnou.
Šneci se dají jíst ještě za tepla, ale i za studena jsou vynikající. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 142.78 kcal |
Protein: 5.35 g |
Sacharidy: 6.35 g |
z toho cukr: 0.16 g |
Tuk: 10.58 g |
z toho nas. MK: 3.38 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3745-bbq-sneci