Tuková bábovka s karamelovým salkem

Výborná bábovka, která sice nebude královnou dietních pokrmů, vítězí však chutí. Na bábovku si připravte domácí karamelové salko, kupované není tak jemné. Bábovka je voňavá a vydrží dlouho čerstvá.

Ingredience (15 x porce)

Postup přípravy

  1. Zkaramelizované salko připravíte v tlakovém hrnci. Vhoďte plechovku do vody, musí být celá potopená. Vařte pod tlakem 1 hodinu. Nechejte vychladnout a teprve otevřete.
  2. Vyšlehejte vejce s cukrem. Přidejte máslo a tuk. Zašlehejte salko, jogurt a rum.
  3. V jiné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a pomalu zamíchejte do směsi.
  4. Peče se na 180 °C asi 45 min až 1 hodinu. Krájejte až po vychladnutí.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 305.60 kcal | Protein: 5.49 g | Sacharidy: 34.64 g | z toho cukr: 18.24 g | Tuk: 15.59 g | z toho nas. MK: 8.34 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3743-tukova-babovka-s-karamelovym-salkem