Výborná bábovka, která sice nebude královnou dietních pokrmů, vítězí však chutí. Na bábovku si připravte domácí karamelové salko, kupované není tak jemné. Bábovka je voňavá a vydrží dlouho čerstvá.
Ingredience (15 x porce)
Postup přípravy
Zkaramelizované salko připravíte v tlakovém hrnci. Vhoďte plechovku do vody, musí být celá potopená. Vařte pod tlakem 1 hodinu. Nechejte vychladnout a teprve otevřete.
Vyšlehejte vejce s cukrem. Přidejte máslo a tuk. Zašlehejte salko, jogurt a rum.
V jiné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a pomalu zamíchejte do směsi.
Peče se na 180 °C asi 45 min až 1 hodinu. Krájejte až po vychladnutí.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 305.60 kcal |
Protein: 5.49 g |
Sacharidy: 34.64 g |
z toho cukr: 18.24 g |
Tuk: 15.59 g |
z toho nas. MK: 8.34 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3743-tukova-babovka-s-karamelovym-salkem