Vaječná pomazánka s jablkem a jarní cibulkou

Výborná pomazánka ke svačině nebo na chuťovky. Je jí dostatečné množství abyste pohostili celou rodinu. Nejlépe chutná servírovaná s kyselou okurkou.

Ingredience (20 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve uvaříme vejce natvrdo a necháme je vychladnout. Oloupeme, opláchneme a oddělíme žloutek a bílek.
  2. Bílek nakrájíme na drobné kousky. Na drobné kousky nakrájíme i jarní cibulku. Necháme stranou.
  3. Žloutky vyšleháme se změklým máslem, hořčicí, tvarohem a majonézou. Přidáme okurky a jablko, obojí nastrouhané na jemném struhadle.
  4. Vařechou vmícháme bílky a cibulku a dáme vychladit.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 62.03 kcal | Protein: 2.03 g | Sacharidy: 1.78 g | z toho cukr: 1.22 g | Tuk: 5.10 g | z toho nas. MK: 2.28 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3732-vajecna-pomazanka-s-jablkem-a-jarni-cibulkou