Výborná pomazánka ke svačině nebo na chuťovky. Je jí dostatečné množství abyste pohostili celou rodinu. Nejlépe chutná servírovaná s kyselou okurkou.
Ingredience (20 x porce)
Postup přípravy
Nejprve uvaříme vejce natvrdo a necháme je vychladnout. Oloupeme, opláchneme a oddělíme žloutek a bílek.
Bílek nakrájíme na drobné kousky. Na drobné kousky nakrájíme i jarní cibulku. Necháme stranou.
Žloutky vyšleháme se změklým máslem, hořčicí, tvarohem a majonézou. Přidáme okurky a jablko, obojí nastrouhané na jemném struhadle.
Vařechou vmícháme bílky a cibulku a dáme vychladit.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 62.03 kcal |
Protein: 2.03 g |
Sacharidy: 1.78 g |
z toho cukr: 1.22 g |
Tuk: 5.10 g |
z toho nas. MK: 2.28 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3732-vajecna-pomazanka-s-jablkem-a-jarni-cibulkou