Skořicové sušenky

Jednoduché, rychlé, chutné... takové jsou skořicové sušenky, které přijdou k chuti nejen o Vánocích.

Ingredience (50 x porce)

Postup přípravy

  1. Prosejeme si mouku a moučkový cukr.
  2. Potom smícháme všechny ingredience dohromady a rukama zpracováváme těsto dokud se nám nespojí a nevznikne hladká kompaktní hmota.
  3. Necháme alespoň 2 hodiny (ideálně však přes noc) odpočinout v lednici.
  4. Libovolné tvary vykrajujeme cca 5mm silné. To je ideální výška, aby nebyly sušenky příliš křupavé.
  5. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 10 minut - kontrolujeme, zda se nepřipalují. Pozor - barvu příliš nezmění.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 43.63 kcal | Protein: 0.65 g | Sacharidy: 6.14 g | z toho cukr: 2.37 g | Tuk: 1.76 g | z toho nas. MK: 1.06 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3730-skoricove-susenky