Vepřová směs se žampiony v bramboráku

Jednoduše připravená a výborná vepřová směs v křupavém bramboráku. Kdo má rád pikantní příchuť může přidat špetku chilli do vepřového masa. Bramboráky nastrouhejte na jemném struhadle, pomoct si můžete kuchyňským robotem.

Ingredience (8 x porce)

Vepřová směs

Bramborák

Postup přípravy

  1. Vepřové maso nakrájíme na nudličky a dáme restovat na sádlo a cibuli. Okořeníme a podlijeme mírně vodou. Necháme dusit do změknutí pod poklicí.
  2. Přidáme česnek a ostatní ingredience, společně prohřejeme. Žampiony budou měkké, paprika může zůstat mírně křupavá. Pokud jste podlili přílišným množstvím vody, vodu odlejte před přidáním kečupu. Tekutina (před přidáním kečupu) by měla sahat maximálně do poloviny obsahu pánve.
  3. Na bramboráky jemně nastrouhejte brambory a vymačkejte z nich vodu. Po vymačkání vody bude brambor asi 600 g, ale záleží na typu brambor.
  4. Okamžitě zalijte horkým mlékem a smíchejte s ostatními ingrediencemi. Česnek prolisujte, majoránku protřete v dlaních.
  5. Smažte na velkém množství sádla a naplňte vepřovou směsí.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 294.33 kcal | Protein: 16.70 g | Sacharidy: 36.77 g | z toho cukr: 9.22 g | Tuk: 7.95 g | z toho nas. MK: 2.85 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3727-veprova-smes-se-zampiony-v-bramboraku