Pikantní cheeseburger

Domácí burger si připravíte poměrně snadno a můžete experimentovat s nejrůznějšími příchutěmi. Nám se osvědčila sladká chilli omáčka do burgeru pro dospělé a pro děti ji nahrazujeme kečupem. Pochutná si celá rodina, příprava je poměrně rychlá.

Ingredience (4 x porce)

Na každou porci

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme mleté maso a důkladně okořeníme. Soli dáváme asi 1 lžičku, pepře cca půl lžičky. Rukou propracujeme a vytvarujeme 4 placky. Placka by měla být asi 1,5 cm vysoká, speče se. Pečeme v kontaktním grilu.
  2. Housky rozkrojíme a rozpečeme mezitím v troubě, už nakrájené na poloviny.
  3. Na spodní část dáváme chilli omáčku, horní natíráme majonézou. Na chilli omáčku vložíme rozpečený burger, přidáme sýr a cibuli.
  4. Ozdobíme zeleninou, spojíme a podáváme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 241.52 kcal | Protein: 28.98 g | Sacharidy: 5.49 g | z toho cukr: 1.23 g | Tuk: 10.55 g | z toho nas. MK: 4.08 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3725-pikantni-cheeseburger