Kuřecí stehna na soli

Oblíbená klasika z dob dávno minulých, kdy se v domácnostech snažili přiblížit chuti prodávaných grilovaných kuřat. Recept je snadný, před servírováním si prohlédněte spodní stranu porce, aby soli nezůstalo příliš.

Ingredience (5 x porce)

Postup přípravy

  1. Kuřecí stehna opláchneme a z horní strany posolíme. Posypeme kmínem.
  2. Vezmeme pekáč s poklopem a posypeme dno solí. Na dně pekáče musí být vrstva soli o výšce asi 1 cm.
  3. Poklademe stehna na sůl a dáme do vyhřáté trouby na 300 °C. Ihned snížíme teplotu. Pečeme zakryté na 200 °C asi hodinu a čtvrt. Po celou dobu neotevíráme, nijak nepodléváme.
  4. Na konci pečení odklopíme a dopékáme pod grilem. Vyloupneme ze soli, pokud by zůstaly někde kousky obalené solí, odřízneme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 397.48 kcal | Protein: 30.36 g | Sacharidy: 0.46 g | z toho cukr: 0.01 g | Tuk: 29.60 g | z toho nas. MK: 8.08 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3724-kureci-stehna-na-soli