Perník s mletými ořechy a čokoládou

Výborná a oblíbená buchta, poleva může být tmavá nebo mléčná čokoláda. Obvykle připravujeme na velkém pekáči (na husu). Pokud připravíte na plechu, bude buchta nižší. Před pečením rozetřete hodně od středu do krajů, buchta kyne na kopeček.

Ingredience (50 x porce)

Poleva

Postup přípravy

  1. V míse smícháme vařechou všechny sypké ingredience. Do robotu dáme vejce s cukrem, vyšleháme a přidáváme vše tekuté.
  2. Obě směsi spojíme a vléváme na pekáč vymazaný a vysypaný nebo vyložený pečícím papírem.
  3. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut, vypneme a necháme v teple dopéct.
  4. Po vyhladnutí poléváme polevou. V hrnci rozehřejeme máslo, cca 1 cm z másla ukrojit po šířce kostky a přidat nalámané kousky čokolády. Promíchat. Poleva vychází na pekáč, na plech by bylo zapotřebí 1,5 dávky.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 114.02 kcal | Protein: 1.65 g | Sacharidy: 14.51 g | z toho cukr: 7.47 g | Tuk: 5.24 g | z toho nas. MK: 1.24 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3723-pernik-s-mletymi-orechy-a-cokoladou