Polníčkový salát s restovanými žampiony

Výborný salát, který nepotřebuje žádný těžký dresink. Chuť mu dodají kořeněné žampiony, balsamico a olivový olej. Nejlépe chutná s rozpečenou česnekovou bagetou.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky. Mrkev nastrouháme, polníček pouze propláchneme.
  2. Žampiony očistíme a nakrájíme. Restujeme na olivovém oleji. Přidáme směs koření, sůl a pepř.
  3. Zeleninu promícháme s olivovým olejem a balzamikovým octem. Přidáme restované žampiony i s výpekem a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 58.70 kcal | Protein: 2.69 g | Sacharidy: 9.53 g | z toho cukr: 6.30 g | Tuk: 0.44 g | z toho nas. MK: 0.04 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3710-polnickovy-salat-s-restovanymi-zampiony