Houbový Kuba s uzeným masem

Tradiční houbový Kuba má být chutný pokrm za malý peníz. Můžete si jej ale vylepšit přidáním uzeného masa. Chuť vařených krup a uzeného patří k sobě od nepaměti, jistě vám budou chutnat i v Kubovi. Příprava je jednoduchá na litinové hluboké pánvi, kterou můžete vložit do trouby.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve uvaříme kroupy s na kostičky nakrájeným uzeným masem, trochou soli a s bobkovým listem. Pozor na sůl, uzené maso je slané dostatečně. Pro lepší chuť můžete přidat kostku bujónu.
  2. Kroupy vařte asi 40 minut a následně nechejte ve vývaru vychladnout. Použijte velké množství vody při vaření, kroupy nasáknou. Vyjměte bobkové listy.
  3. Mezitím rozvařte houby ve vodě nebo v trošce mléka. Stačí 2 minuty vaření, následně vypněte a nechejte houby v tekutině.
  4. Připravte si litinovou pánev, na části másla orestujte na kostičky nakrájenou cibuli. Přidejte kroupy, vody by mělo být v pánvi minimum. Smíchejte s kořením a prolisovaným česnekem.
  5. Promíchejte s houbami a počkejte až se kroupy začnou přichytávat ke dnu. Vypněte a do teplé směsi přimíchejte zbytek másla. Máslem opravdu nešetřete. Srovnejte do hladka a dejte zapékat do rozehřáté trouby.
  6. Zapékejte na program grilování s cirkulací vzduchu, povrch Kuby bude mírně křupavý.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 273.61 kcal | Protein: 9.80 g | Sacharidy: 16.38 g | z toho cukr: 2.28 g | Tuk: 18.60 g | z toho nas. MK: 9.30 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3709-houbovy-kuba-s-uzenym-masem