Sladký chleba s višněmi

Atraktivní dezert zejména pro ty, kteří mají doma velkou zásobu nakládaných višní v rumu. Namísto višní můžete použít brusinky. Dezert chutná nejlépe se šlehačkou nebo zmrzlinou.

Ingredience (15 x porce)

Postup přípravy

  1. Višně scedíme, nálev můžeme ponechat pro ozdobení zmrzlinových pohárů. Důkladně vypeckujeme.
  2. Šleháme vejce s cukrem a erythritolem. Můžete použít jen cukr (250 g). Přidáme jogurt, olej a mléko. Během šlehání vymažeme hranatou formu na biskupský chlebíček.
  3. V jiné míse smícháme mouku s práškem do pečiva. Vařechou směsi spojíme a přidáme višně.
  4. Přikryjeme alobalem a pečeme na 180 °C asi 40 až 50 minut. Necháme ve vypnuté teplé troubě a odkryjeme alobal.
  5. Vyklopíme a před podáváním cukrujeme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 210.56 kcal | Protein: 4.27 g | Sacharidy: 29.06 g | z toho cukr: 12.53 g | Tuk: 8.61 g | z toho nas. MK: 1.94 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3708-sladky-chleba-s-visnemi