Atraktivní dezert zejména pro ty, kteří mají doma velkou zásobu nakládaných višní v rumu. Namísto višní můžete použít brusinky. Dezert chutná nejlépe se šlehačkou nebo zmrzlinou.
Ingredience (15 x porce)
Postup přípravy
Višně scedíme, nálev můžeme ponechat pro ozdobení zmrzlinových pohárů. Důkladně vypeckujeme.
Šleháme vejce s cukrem a erythritolem. Můžete použít jen cukr (250 g). Přidáme jogurt, olej a mléko. Během šlehání vymažeme hranatou formu na biskupský chlebíček.
V jiné míse smícháme mouku s práškem do pečiva. Vařechou směsi spojíme a přidáme višně.
Přikryjeme alobalem a pečeme na 180 °C asi 40 až 50 minut. Necháme ve vypnuté teplé troubě a odkryjeme alobal.
Vyklopíme a před podáváním cukrujeme.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 210.56 kcal |
Protein: 4.27 g |
Sacharidy: 29.06 g |
z toho cukr: 12.53 g |
Tuk: 8.61 g |
z toho nas. MK: 1.94 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3708-sladky-chleba-s-visnemi