Tradiční italský pokrm. Můžete jej posypat parmazánem nebo sýrem pecorino, avšak podle tradičního receptu se sýr nepřidává. Pokud postrádáte bílkoviny, můžete pokrm obohatit třeba o krevety.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Špagety uvaříme v osolené vodě a vodu nevyléváme, budeme ji ještě potřebovat.
Na studenou pánev dáme olej a přidáme na plátky nakrájený česnek a nadrobno nasekanou feferonku. Česnek a feferonku zlehka osmahneme, česnek se nesmí spálit ani zhnědnout.
Promícháme s uvařenými špagetami, přidáme trošku vody ze špaget a promícháme.
Posypeme petrželovou naťí a podáváme.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 591.81 kcal |
Protein: 13.76 g |
Sacharidy: 74.71 g |
z toho cukr: 3.06 g |
Tuk: 24.33 g |
z toho nas. MK: 3.29 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/370-spaghetti-aglio-olio-e-peperoncino