Spaghetti aglio olio e peperoncino

Tradiční italský pokrm. Můžete jej posypat parmazánem nebo sýrem pecorino, avšak podle tradičního receptu se sýr nepřidává. Pokud postrádáte bílkoviny, můžete pokrm obohatit třeba o krevety.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Špagety uvaříme v osolené vodě a vodu nevyléváme, budeme ji ještě potřebovat.
  2. Na studenou pánev dáme olej a přidáme na plátky nakrájený česnek a nadrobno nasekanou feferonku. Česnek a feferonku zlehka osmahneme, česnek se nesmí spálit ani zhnědnout.
  3. Promícháme s uvařenými špagetami, přidáme trošku vody ze špaget a promícháme.
  4. Posypeme petrželovou naťí a podáváme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 591.81 kcal | Protein: 13.76 g | Sacharidy: 74.71 g | z toho cukr: 3.06 g | Tuk: 24.33 g | z toho nas. MK: 3.29 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/370-spaghetti-aglio-olio-e-peperoncino