Můj oblíbený, rychlý a jednoduchý recept na výborného pstruha. Pokud nemáte rádi tymián, můžete ho v receptu nahradit celým kmínem. Ke pstruhu se hodí tyto přílohy - batáty, vařené, šťouchané či míchané brambory. Podávat můžete také se zeleninou a pečivem.
Ingredience (1 x porce)
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
Než se trouba nahřeje, vyložíme plech pečicím papírem. Opláchneme pstruha. Osolíme a opepříme rybu z obou stran a především i uprostřed (kdo má rád, přidá i tymián). Důležité je ghí - pokládáme na plech pod rybu, dovnitř ryby i na rybu - vždy po lžíci.
Pečeme v troubě cca 15 minut, dokud není ryba hotová. Kontrolujeme, aby se pstruh nevysušil.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 760.28 kcal |
Protein: 59.96 g |
Sacharidy: 0.09 g |
z toho cukr: 0.01 g |
Tuk: 56.76 g |
z toho nas. MK: 27.94 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3698-peceny-pstruh-na-masle