Pečený pstruh na másle

Můj oblíbený, rychlý a jednoduchý recept na výborného pstruha. Pokud nemáte rádi tymián, můžete ho v receptu nahradit celým kmínem. Ke pstruhu se hodí tyto přílohy - batáty, vařené, šťouchané či míchané brambory. Podávat můžete také se zeleninou a pečivem.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
  2. Než se trouba nahřeje, vyložíme plech pečicím papírem. Opláchneme pstruha. Osolíme a opepříme rybu z obou stran a především i uprostřed (kdo má rád, přidá i tymián). Důležité je ghí - pokládáme na plech pod rybu, dovnitř ryby i na rybu - vždy po lžíci.
  3. Pečeme v troubě cca 15 minut, dokud není ryba hotová. Kontrolujeme, aby se pstruh nevysušil.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 760.28 kcal | Protein: 59.96 g | Sacharidy: 0.09 g | z toho cukr: 0.01 g | Tuk: 56.76 g | z toho nas. MK: 27.94 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3698-peceny-pstruh-na-masle