Bramboračka bez mouky

Jak zahustit polévku, abychom nemuseli použít mouku? Jednou z mých oblíbených možností je odebrat část hotové polévky, rozmixovat ji a vlít zpátky do hrnce. Jednoduché, svůj účel to splní a tak chutné! Pokud nemáte rádi nebo nemůžete vajíčka, můžete je z receptu vynechat - na chuti polévky se nic nezmění. Vajíčka jsou zde primárně pro větší zasycení.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Do hrnce s osolenou vroucí vodou dáme brambory, zeleninu, koření, houby, česnek, pepř, kmín a vaříme, dokud brambory nezměknou.
  2. Poté 3-4 naběračky odebereme, rozmixujeme v mixéru a vlejeme zpátky do hrnce (pro zahuštění polévky).
  3. Podáváme (můžeme a nemusíme) s 2 ks vajec, pro větší zasycení.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,101.16 kcal | Protein: 43.97 g | Sacharidy: 191.42 g | z toho cukr: 21.95 g | Tuk: 10.82 g | z toho nas. MK: 3.26 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3694-bramboracka-bez-mouky