Vepřové plátky pečené se zelím a smetanou

Jednoduše připravený oběd nebo večeře, při kterém zašpiníte jen minimum nádobí. Pečené vepřové plátky jsou chutné a šťavnaté. Kdo nemá velký pekáč (na husu) skládá v několika vrstvách. Brambory, zelí, maso, brambory, maso a nahoru zelí.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Plátky masa osolíme, opepříme, posypeme částí grilovacího koření. V misce promícháme kysané zelí s cukrem.
  2. Na velkém pekáči orestujeme na sádle obě cibule nakrájené nadrobno. Na ně dáme první vrstvu brambor. Osolíme, opepříme, přidáme grilovací koření.
  3. Na brambory dáme část zelí jako druhou vrstvu. Na zelí plátky masa. Poslední vrstva by měla být zelí. Mírně podlijeme vodou.
  4. Pečeme pod poklicí na 180 °C asi 1 hodinu. Odklopíme poklici, zelí dáme z masa na stranu a podlijeme smetanou. Zapečeme krátce pod grilem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 603.72 kcal | Protein: 40.92 g | Sacharidy: 41.19 g | z toho cukr: 9.38 g | Tuk: 28.87 g | z toho nas. MK: 14.85 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3691-veprove-platky-pecene-se-zelim-a-smetanou