Rychlá zeleninová polévka se strouhankovými knedlíčky

Jednoduchá, ale výtečná polévka, ke které potřebujete jen pár ingrediencí. Pokud jste milovníky knedlíčků do polévky, připravte si dvojnásobné množství. Nejlepší chuť má polévka připravená z domácího vývaru.

Ingredience (10 x porce)

Knedlíčky

Polévka

Postup přípravy

  1. Nejprve připravíme základ na knedlíčky. V hlubokém talíři rozšleháme vejce, okořeníme a přisypeme strouhanku. Důkladně zamícháme a necháme vsáknout.
  2. Mezitím rozehřejeme sádlo, přidáme mouku a restujeme do zezlátnutí. Zalijeme vodou a rozmícháme metličkou. Přidáme kostku bujónu. Ochutíme a zamícháme zeleninovou směs.
  3. Vaříme do změknutí zeleniny. Ze směsi na knedlíčky vytvarujeme dlouhý váleček o průměru asi 3 cm. V dlaních nebude lepit, nebude se drobit a bude hezky držet tvar. Pokud je to potřeba, přisypejte strouhanku. Záleží na velikosti vajec.
  4. Váleček rozkrájejte a z každého kousku tvarujte v dlani kuličky.
  5. Z polévky dejte stranou 1/3 zeleninové směsi. Zbytek polévky důkladně rozmixujte tyčovým mixérem. Vraťte zeleninu a vhoďte do polévky knedlíčky. Počkejte až vyplavou a chvíli vařte společně.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 72.79 kcal | Protein: 2.70 g | Sacharidy: 6.75 g | z toho cukr: 0.33 g | Tuk: 3.69 g | z toho nas. MK: 1.34 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3690-rychla-zeleninova-polevka-se-strouhankovymi-knedlicky