Pečené obrácené řízky z kýty

Výborné a šťavnaté řízky obalované obráceným způsobem. Nejrychleji se připravují na dvou pánvích současně, následně je dopékejte ve velkém pekáči v troubě. Nejlépe chutnají s bramborovým salátem nebo bramborovou kaší.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Plátky masa důkladně naklepeme nebo propícháme (určeným nástrojem). Osolíme a opepříme z obou stran. Necháme chvíli stranou.
  2. Mezitím si připravíme do talíře strouhanku. V jiném talíři rozšleháme vejce s grilovacím kořením. Do vejce můžeme ještě přidat sůl a pepř.
  3. Rozehřejeme dvě pánve a dáme na ně sádlo.
  4. Plátky masa důkladně přitlačíme do strouhanky. Poté obalujeme v rozšlehaném vejci a dáváme na pánev.
  5. Restujeme z každé strany 5 minut. Připravíme si velký pekáč, plátky masa dáme i s výpekem do pekáče.
  6. Podlijeme minimálním množstvím vody a dáme péct na 180 °C pod poklici. Pečeme 40 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 311.53 kcal | Protein: 36.02 g | Sacharidy: 5.38 g | z toho cukr: 0.57 g | Tuk: 15.84 g | z toho nas. MK: 5.24 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3689-pecene-obracene-rizky-z-kyty