Gyros steak s volským okem

Pikantní vepřový plátek, který připravíte jako rychlou večeři. Podávat jej můžete se zeleninovým salátem, pita chlebem nebo s bramborovou přílohou. Před podáváním jej zakápněte sójovou omáčkou.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Plátky masa okořeníme z obou stran a necháme v pokojové teplotě 10 minut. Přidáme i sůl a pepř. Poté potřeme olivovým olejem z obou stran a necháme dalších 5 minut.
  2. Rozehřejeme steakovou pánev nebo litinovou pánev. A dáme na ní sádlo. Plátky masa restujeme z obou stran vždy 5 minut.
  3. Zapneme troubu na 220 °C a jakmile je rozehřátá, přidáme na plátky masa rozklepnuté vejce. Vejce osolíme, opepříme a celou pánev dáváme do trouby na 5 minut.
  4. Vytáhneme a necháme 5 minut chladnout na pánvi. Teprve poté servírujeme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 413.94 kcal | Protein: 37.19 g | Sacharidy: 1.10 g | z toho cukr: 0.33 g | Tuk: 28.96 g | z toho nas. MK: 6.90 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3688-gyros-steak-s-volskym-okem