Rychlé dušené kotlety s pravými hříbky

Přípravu dušeného masa si značně urychlíte, když vezmete na pomoc tlakový hrnec. Stačí předsmažit cibulku, přidat okořeněné plátky masa a nechat pod tlakem na 40 minut. Výpek z masa je výborným základem pro omáčku. Jako příloha se hodí knedlík, rýže i brambory.

Ingredience (5 x porce)

Postup přípravy

  1. Maso nakrájené na plátky rozklepeme a okořeníme z obou stran. V tlakovém hrnci rozehřejeme 2 lžíce sádla, přidáme nakrájenou cibulku a chvíli restujeme.
  2. Přidáme plátky masa, opečeme, otočíme a podlijeme vodou. Dusíme pod tlakem 40 minut. Hotové plátky masa vyjmeme. Vývar scedíme od cibule.
  3. V hrnci rozehřejeme 2 lžíce sádla, přidáme mouku a připravíme jíšku. Zalijeme vývarem. Přidáme houby a dusíme do změknutí hub.
  4. Dochutíme solí a pepřem, vrátíme do omáčky plátky masa a zalijeme smetanou. Společně prohřejeme a podáváme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 458.56 kcal | Protein: 38.21 g | Sacharidy: 7.73 g | z toho cukr: 2.26 g | Tuk: 30.73 g | z toho nas. MK: 14.65 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3681-rychle-dusene-kotlety-s-pravymi-hribky