Výborný domácí perník, který je krásně vláčný díky jogurtu a jablkům. Peče se na velkém pekáči a můžete jej ozdobit buď cukrovou polevou nebo klasickou čokoládovou polevou. Namísto ořechů můžete dát do těsta nasekané mandle.
Ingredience (20 x porce)
Poleva
Perník
nebo
Postup přípravy
Do mixéru dáme vejce, cukr, jogurt a rozšleháme. Mezitím nasekáme ořechy na hrubé kousky.
V jiné míse smícháme mouku s práškem do pečiva, perníkovým kořením a kakaem. Do mixéru přidáme jablkové pyré a olej.
Nakonec vmícháme směs mouky a vařechou ořechy. Pokud je těsto příliš husté, rozředíme trochou mléka.
Pečeme na 180 °C asi 30 minut. Vypneme a necháme 10 minut v teple.
Během chladnutí utřeme polevu. Bílek, cukr a citrón třeme 20 minut v misce a poléváme perník.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 249.77 kcal |
Protein: 4.15 g |
Sacharidy: 35.06 g |
z toho cukr: 19.30 g |
Tuk: 10.32 g |
z toho nas. MK: 1.80 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3680-pernik-s-jablkovym-pyre-a-polevou