Perník s jablkovým pyré a polevou

Výborný domácí perník, který je krásně vláčný díky jogurtu a jablkům. Peče se na velkém pekáči a můžete jej ozdobit buď cukrovou polevou nebo klasickou čokoládovou polevou. Namísto ořechů můžete dát do těsta nasekané mandle.

Ingredience (20 x porce)

Poleva

Perník

Postup přípravy

  1. Do mixéru dáme vejce, cukr, jogurt a rozšleháme. Mezitím nasekáme ořechy na hrubé kousky.
  2. V jiné míse smícháme mouku s práškem do pečiva, perníkovým kořením a kakaem. Do mixéru přidáme jablkové pyré a olej.
  3. Nakonec vmícháme směs mouky a vařechou ořechy. Pokud je těsto příliš husté, rozředíme trochou mléka.
  4. Pečeme na 180 °C asi 30 minut. Vypneme a necháme 10 minut v teple.
  5. Během chladnutí utřeme polevu. Bílek, cukr a citrón třeme 20 minut v misce a poléváme perník.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 249.77 kcal | Protein: 4.15 g | Sacharidy: 35.06 g | z toho cukr: 19.30 g | Tuk: 10.32 g | z toho nas. MK: 1.80 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3680-pernik-s-jablkovym-pyre-a-polevou