Lasagne se špenátem a rajčaty

Výborné lasagne, které si připravíte se šunkou a zeleninou. Spodní vrstva jsou pouze rajčata a na ně se dává první patro těstoviny. Tímto postupem se nemusí lasagne předvařovat. Množství je na jeden velký pekáč, budete mít navařeno na dva dny dopředu.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Polovinu rajčat nakrájíme na kolečka a vyskládáme na dno pekáče. Přes ně budeme dávat první vrstvu lasagní.
  2. Druhou polovinu rajčat nakrájíme na kostičky. Do woku nakrájíme cibuli na drobné kostičky a necháme zezlátnout. Přidáme špenátové protlaky a rajčata.
  3. Ochutíme 4 stroužky česneku, bazalkou (polovinou), oreganem (polovinou), solí a pepřem. Důkladně promícháme.
  4. V jiné pánvi připravíme bešamel. Rozehřejeme máslo, přidáme mouku a necháme zrůžovět. Zalijeme mlékem a rozšleháme.
  5. Do bešamelu vmícháme rajčatový protlak, druhou polovinu koření a 2 stroužky česneku, sůl a pepř. Můžete osladit cukrem.
  6. Každé patro těstovin zalijeme jak špenátovou omáčkou, tak bešamelem.
  7. Pod poslední patro nakrájíme šunku na drobné kostičky. Poslední patro budou lasagne zalité bešamelem.
  8. Pečeme na 180 °C asi 50 minut. Na posledních 10 minut sypeme strouhaným eidamem a zapékáme pod grilem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 546.64 kcal | Protein: 25.08 g | Sacharidy: 63.91 g | z toho cukr: 12.36 g | Tuk: 20.04 g | z toho nas. MK: 11.23 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3676-lasagne-se-spenatem-a-rajcaty