Výborná chuťovka k vínu a pivu a oblíbené pohoštění pro hosty. U nás chystáme vždy na rodinné grilování jako předkrm. Peče se na pizza plechu a důležité je pohlídat dobu pečení, aby těsto bylo měkké. Nakonec se vše nakrájí kráječem na pizzu na tyčinky.
Ingredience (8 x porce)
Na pizzu
Postup přípravy
V robotu vypracujeme těsto na pizzu. Vše smícháme a necháme zpracovávat asi 10 minut. Dáme do tepla na 20 minut vykynout.
Rozdělíme na 4 díly a každý díl důkladně vyválíme na tenkou placku.
Koláčovou formu vymažeme olivovým olejem a vložíme těsto.
Připravíme nátěr. V misce smícháme olivový olej, sůl a prolisovaný česnek. Soli může být i méně. Čtvrtinu rozetřeme na každé těsto.
Posypeme šunkou nakrájenou na drobné kousky a sýrem strouhaným na hrubém struhadle.
Nakonec posypeme bazalkou a oreganem.
Vkládáme do trouby rozehřáté na 300 °C a pečeme 8 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 480.45 kcal |
Protein: 20.24 g |
Sacharidy: 47.41 g |
z toho cukr: 0.25 g |
Tuk: 22.17 g |
z toho nas. MK: 7.83 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3675-cesnekove-pizza-tycinky-se-sunkou-a-syrem