Rychle dušený vepřový lalok

Vepřový lalok je výborná chuťovka, podává se za studena s pečivem, solí a pepřem a kyselou okurkou. Uvařený jej můžete také zpracovat do domácích paštik a masových pomazánek. V tlakovém hrnci bude uvařený do změknutí za 50 minut.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Vepřový lalok necháme vcelku a vložíme do vody do tlakového hrnce. Musí být celý ponořený.
  2. Přidáme koření, můžeme i lístky čerstvého libečku.
  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Česnek nasekáme na hrubé kusy.
  4. Uzavřeme hrnec a vaříme pod tlakem 50 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 472.12 kcal | Protein: 6.45 g | Sacharidy: 2.75 g | z toho cukr: 0.95 g | Tuk: 48.09 g | z toho nas. MK: 14.28 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3671-rychle-duseny-veprovy-lalok