Vepřový lalok je výborná chuťovka, podává se za studena s pečivem, solí a pepřem a kyselou okurkou. Uvařený jej můžete také zpracovat do domácích paštik a masových pomazánek. V tlakovém hrnci bude uvařený do změknutí za 50 minut.
Ingredience (10 x porce)
Postup přípravy
Vepřový lalok necháme vcelku a vložíme do vody do tlakového hrnce. Musí být celý ponořený.
Přidáme koření, můžeme i lístky čerstvého libečku.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Česnek nasekáme na hrubé kusy.
Uzavřeme hrnec a vaříme pod tlakem 50 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 472.12 kcal |
Protein: 6.45 g |
Sacharidy: 2.75 g |
z toho cukr: 0.95 g |
Tuk: 48.09 g |
z toho nas. MK: 14.28 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3671-rychle-duseny-veprovy-lalok