Lívanečky z ovesných otrub

Lívanečky bohaté na vlákninu ocení každý, kdo má rád své tělo a chce mu dopřát zdravou snídani či svačinu. Chuť ovesných otrub se velice podobá ovesným vločkám a lívanečky z nich vás zajisté osloví. Nejen, že jsou dostatečně vláčné, nýbrž i nadýchané.

Chutné jsou s různými druhy oříškových másel, krémů a co teprve s tvarohem vyšlehaným s ovocem?

Příprava lívanečků není nikterak složitá, ba naopak. K jejich přípravě budete potřebovat jen minimum náčiní a času.

Také se vám již sbíhají sliny? Pojďte si je připravit!

Ingredience (4 x lívanečky)

Postup přípravy

  1. Do mísy odměřte ovesné otruby a přidejte špetku soli. Následně přidejte žloutky, které jste oddělili od bílků.
  2. Z bílků vyšlehejte pevný sníh, a sice proto, aby byly palačinky nadýchané. Recept totiž neobsahuje žádné kypřidlo.
  3. K připravené směsi s ovesnými otrubami přidejte zakysanou smetanu, čekankový sirup či jiné sladidlo, skořici a vše společně důkladně promíchejte.
  4. Na samý závěr do směsi zlehka vmíchejte sníh vyšlehaný z bílků.
  5. Jestliže se vám zdá směs na palačinky stále příliš hustá, nebojte se přilít mléka. Těsto by nemělo být příliš hutné, ale ani příliš tekuté. Můžeme říci, že by mělo mít konzistenci jako například smoothie.
  6. Nyní si rozehřejte pánev, kterou potřete například kokosovým tukem. Jakmile je pánev dostatečně rozpálená, nalijte na ni přiměřené množství těsta na lívanečky. Smažte na středním plameni zhruba po dobu 3 - 4 minut z každé strany.
  7. A na závěr nezbývá nic, než lívanečky natřít a ozdobit dle své fantazie. Jako náplň můžete použít zdravé produkty, ale i ty nezdravé. Každý přece občas prostě zhřeší a dá si nějakou tu "prasárničku".

Nutriční hodnoty (1 x lívanečky)

Energ. hodnota: 76.45 kcal | Protein: 2.14 g | Sacharidy: 1.61 g | z toho cukr: 1.09 g | Tuk: 6.86 g | z toho nas. MK: 3.39 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3667-livanecky-z-ovesnych-otrub