Žampionový salát s vejci

Jednoduše připravená chuťovka vhodná na žampionovou sezónu nebo po celý rok. Má výraznou chuť, na pečivu už není nutné žádné zdobení. Při servírování na plátcích veky zachutná s polovinou cherry rajčete.

Ingredience (20 x porce)

Postup přípravy

  1. Vejce uvařte natvrdo a nechejte vychladnout. Poté oloupejte, žloutky dejte do mísy. Ze žampionů použijte jen očištěné hlavičky. Ty nakrájejte na větší kousky a vařte pár minut v osolené vodě.
  2. Žloutky mixujte s majonézou, hořčicí a citronovou šťávou. Vařechou vmíchejte nadrobno nasekanou šunku, pažitku a cibuli. Smíchejte s nakrájenými bílky a žampiony.
  3. Vmíchejte okurky nastrouhané na drobném struhadle.
  4. Ochuťte solí a pepřem a dejte vychladit.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 39.83 kcal | Protein: 2.67 g | Sacharidy: 1.04 g | z toho cukr: 0.56 g | Tuk: 2.72 g | z toho nas. MK: 0.58 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3652-zampionovy-salat-s-vejci