Velký dvoubarevný dort

Dort na velkou rodinnou oslavu připravený ze dvou vysokých korpusů. Nejsou z klasického piškotového těsta, dort není suchý. Na náplň a ozdobení je možné použít jakýkoliv oblíbený krém. Dort na ilustraci je zdobený klasickým máslovým krémem s potravinářským barvivem v kombinaci se šlehačkou a ztužovačem.

Ingredience (20 x porce)

Korpus 1

Korpus 2

Postup přípravy

  1. Každý korpus se připravuje a peče zvlášť.
  2. Bílky se vyšlehají se špetkou soli do tuhého sněhu. V robotu se šlehají žloutky s cukry, šlehejte dlouhou dobu, dokud hmota nezbělá (např. 10 minut). Pak postupně zašlehejte horkou vodu a olej.
  3. Do směsi vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vymažte dortovou formu máslem. Nakonec se opatrně vmíchá sníh.
  4. Vlijte do dortové formy. Dejte do trouby rozehřáté na 180 °C, ihned snižte teplotu na 150 °C. Pečte 40 minut. Krájejte až po úplném vychladnutí.
  5. Druhý korpus se dělá stejně jako první, ale vynechá se vanilkový cukr a přidá se mandlové aroma. Těsto se obarví potravinářským barvivem rozpuštěným ve lžičce vody. Na růžovou barvu je použila 1/3 čajové lžičky červeného barviva.
  6. Po vychladnutí rozřízněte korpus na 3 části a střídejte barvy. Naplňte máslovým krémem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 240.50 kcal | Protein: 4.61 g | Sacharidy: 38.56 g | z toho cukr: 23.12 g | Tuk: 7.63 g | z toho nas. MK: 1.36 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3651-velky-dvoubarevny-dort