Jablečný chlebík s hrozinkami a ořechy z domácí pekárny
Jablečný chlebík připravený v domácí pekárně je skoro bez práce ale o to více času při pečení zabere.
Při pečení jsem použila špaldovou hrubou mouku a těsto neobsahuje vejce.
Ingredience (10 x porce)
Postup přípravy
Jablka si nastrouháme na hrubém struhadle i se slupkou a vložíme do nádoby z domácí pekárny.
Přidáme všechny ostatní ingredience. Vložíme do pekárny a zapneme program těsto. Ze začátku se těstu moc nechtělo míchat, tak jsem pomohla vařečkou a potom už to šlo samo.
Na programu těsto necháme zhruba 15 minut. Potom pekárnu vypneme a přepneme na program pečení.
Program pečení mám na 60 minut a tak jsem ho použila dvakrát. Takže dohromady jsem pekla 120 minut. Chleba je docela hutný, raději zkuste propíchnout špejlí, pokud se nelepí je chleba hotový.
Po upečení necháme zhruba 5 minut ve formě, potom vyklopíme a na mřížce necháme vychladnout.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 350.03 kcal |
Protein: 6.38 g |
Sacharidy: 75.85 g |
z toho cukr: 38.93 g |
Tuk: 2.11 g |
z toho nas. MK: 0.23 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3646-jablecny-chlebik-s-hrozinkami-a-orechy-z-domaci-pekarny