Jablečný chlebík s hrozinkami a ořechy z domácí pekárny

Jablečný chlebík připravený v domácí pekárně je skoro bez práce ale o to více času při pečení zabere. Při pečení jsem použila špaldovou hrubou mouku a těsto neobsahuje vejce.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Jablka si nastrouháme na hrubém struhadle i se slupkou a vložíme do nádoby z domácí pekárny.
  2. Přidáme všechny ostatní ingredience. Vložíme do pekárny a zapneme program těsto. Ze začátku se těstu moc nechtělo míchat, tak jsem pomohla vařečkou a potom už to šlo samo.
  3. Na programu těsto necháme zhruba 15 minut. Potom pekárnu vypneme a přepneme na program pečení.
  4. Program pečení mám na 60 minut a tak jsem ho použila dvakrát. Takže dohromady jsem pekla 120 minut. Chleba je docela hutný, raději zkuste propíchnout špejlí, pokud se nelepí je chleba hotový.
  5. Po upečení necháme zhruba 5 minut ve formě, potom vyklopíme a na mřížce necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 350.03 kcal | Protein: 6.38 g | Sacharidy: 75.85 g | z toho cukr: 38.93 g | Tuk: 2.11 g | z toho nas. MK: 0.23 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3646-jablecny-chlebik-s-hrozinkami-a-orechy-z-domaci-pekarny