Zeleninová pomazánka se sýrem

Zeleninová pomazánka je výborná na chlebíčky, ale ještě lepší s čerstvým pečivem na svačinu nebo večeři. Nejlepší je vychlazená a uležená z lednice, ale to se u nás nikdy nestihne. Jakmile ji připravíme, hned je pryč.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Mrkev a celer si očistíme od slupek a omyjeme.
  2. Mrkev, celer, sýr, česnek si nastrouháme na jemném struhadle a vše vložíme do misky.
  3. Osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu.
  4. Vložíme majonézu společně s jogurtem a dobře promícháme.
  5. Můžeme přidat jarní cibulku, nasekanou petrželku nebo na jemno nakrájený pórek. Hotovou pomazánku necháme uležet v lednici a podáváme s čerstvým pečivem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 136.31 kcal | Protein: 4.31 g | Sacharidy: 5.35 g | z toho cukr: 2.71 g | Tuk: 10.50 g | z toho nas. MK: 3.57 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3645-zeleninova-pomazanka-se-syrem