Zeleninová pomazánka je výborná na chlebíčky, ale ještě lepší s čerstvým pečivem na svačinu nebo večeři. Nejlepší je vychlazená a uležená z lednice, ale to se u nás nikdy nestihne. Jakmile ji připravíme, hned je pryč.
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
Mrkev a celer si očistíme od slupek a omyjeme.
Mrkev, celer, sýr, česnek si nastrouháme na jemném struhadle a vše vložíme do misky.
Osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu.
Vložíme majonézu společně s jogurtem a dobře promícháme.
Můžeme přidat jarní cibulku, nasekanou petrželku nebo na jemno nakrájený pórek. Hotovou pomazánku necháme uležet v lednici a podáváme s čerstvým pečivem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 136.31 kcal |
Protein: 4.31 g |
Sacharidy: 5.35 g |
z toho cukr: 2.71 g |
Tuk: 10.50 g |
z toho nas. MK: 3.57 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3645-zeleninova-pomazanka-se-syrem