Pokud vám zbyla hotová bramborová kaše od oběda a nevíte co s ní, vyzkoušejte tento recept. Na přípravu je velmi jednoduchý.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Olejem si vymažeme zapékací misku nebo menší pekáč.
Navrstvíme vychladlou bramborovou kaši.
Vejce natvrdo oloupeme, nakrájíme na plátky a navrstvíme na kaši.
Šunku si nakrájíme na nudličky a kaši posypeme.
Pórek si očistíme, nakrájíme na drobno a přidáme na kaši.
Kaši opepříme, posypeme paprikou a vše zasypeme nastrouhaným sýrem.
Vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Necháme chvíli péct asi 10 minut, poté přilijeme smetanu a dopečeme dalších 10 minut dozlatova. Po upečení můžeme podávat s čerstvou zeleninou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 408.45 kcal |
Protein: 15.57 g |
Sacharidy: 33.44 g |
z toho cukr: 7.21 g |
Tuk: 23.12 g |
z toho nas. MK: 12.56 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3643-zapecena-bramborova-kase