Zapečená bramborová kaše

Pokud vám zbyla hotová bramborová kaše od oběda a nevíte co s ní, vyzkoušejte tento recept. Na přípravu je velmi jednoduchý.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Olejem si vymažeme zapékací misku nebo menší pekáč.
  2. Navrstvíme vychladlou bramborovou kaši.
  3. Vejce natvrdo oloupeme, nakrájíme na plátky a navrstvíme na kaši.
  4. Šunku si nakrájíme na nudličky a kaši posypeme.
  5. Pórek si očistíme, nakrájíme na drobno a přidáme na kaši.
  6. Kaši opepříme, posypeme paprikou a vše zasypeme nastrouhaným sýrem.
  7. Vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Necháme chvíli péct asi 10 minut, poté přilijeme smetanu a dopečeme dalších 10 minut dozlatova. Po upečení můžeme podávat s čerstvou zeleninou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 408.45 kcal | Protein: 15.57 g | Sacharidy: 33.44 g | z toho cukr: 7.21 g | Tuk: 23.12 g | z toho nas. MK: 12.56 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3643-zapecena-bramborova-kase