Velký hrnec masových kuliček, které nejlépe chutnají s rajskou omáčkou. U nás se připravují na rodinné oslavy. Pokud chystáte na běžný oběd, uvařte poloviční dávku nebo si nechejte část do mrazničky.
Ingredience (15 x porce)
Postup přípravy
Cizrnu na noc namočíme do vody. Vodu vyměníme a povaříme se solí do změknutí. Pro lepší chuť můžete vařit ve vývaru. Hotovou cizrnu sceďte a pokud jste vařili ve vývaru, vývar ponechejte na vaření masových kuliček.
Cizrnu rozmixujte tyčovým mixérem na pastu. Smíchejte s mletým masem. Přidejte vejce, koření. Důkladně promíchejte.
Tvarujte malé kuličky a obalujte ve strouhance. Vařte ve vroucí vodě nebo ve vývaru. Poté vmíchejte do rajské omáčky a prohřejte společně.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 203.37 kcal |
Protein: 9.42 g |
Sacharidy: 9.84 g |
z toho cukr: 1.33 g |
Tuk: 13.38 g |
z toho nas. MK: 3.45 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3637-masove-kulicky-s-cizrnou-a-bazalkou