Masové kuličky s cizrnou a bazalkou

Velký hrnec masových kuliček, které nejlépe chutnají s rajskou omáčkou. U nás se připravují na rodinné oslavy. Pokud chystáte na běžný oběd, uvařte poloviční dávku nebo si nechejte část do mrazničky.

Ingredience (15 x porce)

Postup přípravy

  1. Cizrnu na noc namočíme do vody. Vodu vyměníme a povaříme se solí do změknutí. Pro lepší chuť můžete vařit ve vývaru. Hotovou cizrnu sceďte a pokud jste vařili ve vývaru, vývar ponechejte na vaření masových kuliček.
  2. Cizrnu rozmixujte tyčovým mixérem na pastu. Smíchejte s mletým masem. Přidejte vejce, koření. Důkladně promíchejte.
  3. Tvarujte malé kuličky a obalujte ve strouhance. Vařte ve vroucí vodě nebo ve vývaru. Poté vmíchejte do rajské omáčky a prohřejte společně.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 203.37 kcal | Protein: 9.42 g | Sacharidy: 9.84 g | z toho cukr: 1.33 g | Tuk: 13.38 g | z toho nas. MK: 3.45 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3637-masove-kulicky-s-cizrnou-a-bazalkou