Nakládané václavky

Nakládané václavky jsou delikatesou, kterou můžeme podávat jako přílohu ke grilovanému, pečenému nebo smaženému masu. Václavky je potřeba předem povařit a to nejméně 10 minut. Špatně tepelně upravené václavky mohou vyvolat otravu takže buďte opatrní.

Ingredience (8 x skleniček (menších))

Na nálev

Do skleniček

Postup přípravy

  1. Do hrnce vložíme všechny suroviny na nálev a přivedeme k varu. Vaříme zhruba 5 minut a odstavíme z plotny.
  2. Václavky si očistíme, větší kusy nakrájíme. Někdo používá jen klobouky, já je zavařuji i s nožičkami.
  3. Do většího hrnce dáme vařit osolenou vodu a všechny václavky vsypeme do vroucí vody. Vaříme 10-15 minut. Poté scedíme a houby propláchneme.
  4. Do čistých sklenic skládáme houby společně s plátky cibule, do každé skleničky 3 kuličky nového koření, 3 kuličky pepře a 1 bobkový list.
  5. Naskládáme asi 3 cm pod okraj a zalijeme připraveným nálevem. Uzavřeme a sterilujeme při teplotě 95 stupňů 20 minut.
  6. Hotové sklenice skladujeme v chladu.

Nutriční hodnoty (1 x skleniček (menších))

Energ. hodnota: 128.19 kcal | Protein: 0.55 g | Sacharidy: 28.55 g | z toho cukr: 26.15 g | Tuk: 0.19 g | z toho nas. MK: 0.03 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3633-nakladane-vaclavky